Erdevik Winery

Erdevik Winery

Vinarija Erdevik se nalazi u mestu Erdevik, u Sremu, na zapadnim obroncima Fruške gore. Blago zatalasan, sa dve strane okrużen Fruškom gorom, a sa druge dve ravnicama, na 140 metara nadmorske visine i na obroncima Fruške gore, sa tri prelepa jezera Erdevik je jedno od najlepših sela Srema.

VINOGRAD

Lokalitet Breskvik smešten je iznad sela Krčedina, a na njemu, na idealnih stotinak metara nadmorske visine, sazrevaju šardone, kaberne, merlo, beli sovinjon i širaz.

Pažljivo smo birali poziciju za naše vinograde. Breskvik se pokazao idelanim, jer se na njemu ukrštaju najbolji klimatski i zemljišni uticaji koje nudi Fruška gora.

Naše vinograde preko dana greju dva sunca: ono nebesko i ono koje se odbija o dunavsko vodeno ogledalo, pomažući našem grožđu sa sazri na pravi način, postajući slatko, sočno i jedro.

Tokom letnjih i jesenjih noći, sa zapada, niz šumovite obronke Fruške gore, u naše vinograde spušta se hladan vazduh, čuvajući kiseline i voćnu svežinu u grožđu, što naša vina čini savršeno balansiranim.

Tlo je ovde slojevito, prepuno minerala, što našim vinima daje čvrstinu i kompleksnost. Na površini je lesni, aluvijalni sloj, a ispod njega krečnjak i glina nastali taloženjem nekadašnjeg Panonskog mora.

U najdubljem sloju do kog doseže korenje naše loze nalazi se kamenita podloga prepuna fozilizovanih ostataka školjki I korala.

Svoje vinograde pazimo, negujemo i beremo ručno, birajući samo najbolje i najzdravije grozdove za svoja vina.

Ugledamo se na tradiciju, poštujemo podneblje i pravimo vina za budućnost.

Posetite Facebook stranicu klikom OVDE

Posetite internet stranicu klikom OVDE

OSTALI IZLAGAČI