Udruženje srpsko-grčkog prijateljstva „Irida“ Sremska Mitrovica

Udruženje srpsko-grčkog prijateljstva „Irida“ Sremska Mitrovica

Udruženje je osnovano i radi pune dve godine, a od samog početka neguje muziku Srbije i Grčke, donoseći u naše krajeve jedan novi zvuk. Melodiju, koja je svima nama na Balkanu protkana u genima i svi je podjednako snažno osećamo, bez obzira kako se izjašnjavamo.

Vokalno instrumentalni sastav je za vreme svog postojanja i rada, imao značajan broj nastupa, što u svom gradu, gde je bio nosilac velikog broja kulturno umetničkih manifestacija, ali i po Srbiji. Nastupali su više puta u Beogradu, Novom Sadu, Rumi, u manastiru Kaona, na festivalu duhovne muzike, ali su takođe bili veoma zapaženi i na međunarodnom festivalu horske muzike u Solunu, u aprilu mesecu ove godine. Ovaj festival im je otvorio vrata za buduća gostovanja u drugim stranim zemljama.

Razveseljavaju dušu, pronoseći melodije Egeja i svima nam drage Republike Grčke, ali neguju i izvornu muziku , sa željom da sve što je lepo i kvalitetno ne padne u zaborav.

Ono čemu težimo je povezivanje žena koje su u sličnoj životnoj situaciji, kad im je potreban pouzdan izvor informacija i da samim procesom edukacije postanu sigurnije u sebe kao majke, a samim tim i srećnije i zadovoljnije.

OSTALI IZVOĐAČI