Vinarija Vojnović

Vinarija Vojnović

Vinarija Vojnović je osnovana 2016. godine, ali njeni koreni sežu daleko u prošlost, kada je porodica Vojnović sadila vinograde u Sremu. Mi smo nastavili tradicionalnu ideju, ovog puta u Bačkoj, poštujući nove tehnologije. Naš slogan i govori o tome – Stara priča – novo ruho. Ovo je mesto gde se kupažira mladost i iskustvo, ljubav i obrazovanje, želje i mogućnosti.

Dobrodošli u našu vinsku priču!

Predstavićemo se sa četiri etikete – Graševina, Chardonnay, Rose i Cuvee.

~Graševina je žuto – zelene. kristalne boje. Svoj puni potencijal ostvaruje upravo na obroncima Fruške gore, dajući vino harmoničnog ukusa, cvetnih i voćnih aroma i prijatne završnice.

~Chardonnay je vino srednjeg tela, sa aromama dinje, ananasa, i zrelih krušaka, prijatnih kiselina. Pogodan je za sve prilike i svačiji ukus, čime zaslužuje mesto kralja belih vina.

~Rose – uz aromatično prisustvo muskat hamburga, frankovka je dala vino svetloroze boje, prepoznatljivog mirisa ruže i crvenog voća, koje zaokružuje njene delikatnije sortne arome. Suvo, izbalansiranih kiselina, sa tek mrvom slasti, pogodno je za svakodnevno uživanje.

~Cuvee je vino zatvorene, crvene boje, džemastog mirisa. Trpkost dobija od kabernea, dok mu prisustvo merloa daje raskoš zrelog voća, poput šljive i višanja, prijatno uklopljene u toplinu hrasta.

Da se milinom ispije i pesmom ne zaboravi!

Posetite Facebook stranicu klikom OVDE

Posetite instagram stranicu klikom OVDE

OSTALI IZLAGAČI